طرز تهیه کلمپه کرمانی ویژه نوروز
کلمپه یکی از شیرینی های سنتی کرمان است که بسیارخوشمزه است و همچنین این شیرینی به دلیل استفاده از خرما و دارا بودن خواص خرما خیلی مقوی می باشد و می تواند به عنوان یک عصرانه کامل استفاده شود.
مواد لازم جهت تهیه کلمپه کرمانی
روغن جامد : ۲ پیمانه
آرد سفید گندم : ۵ پیمانه
زرده تخم مرغ : ۲ عدد
شیر پاستوریزه : ۱ پیمانه
بیکینگ پودر : یک دوم قاشق چای خوری
کنجد : مقداری برای تزیین
طرز تهیه کلمپه کرمانی
روغن را ذوب کرده و با آرد مخلوط کنید. زرده ی تخم مرغ ها را با همزن بزنید. سپس همراه با شیر و بیکینگ پودر به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. در صورتی که خمیر شل بود، کمی آرد اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود و به دست نچسبد. به مدت ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. در این فاصله، خمیر را روی سطح صافی که آرد پاشیده اید، با وردنه به قطر نیم سانت پهن کنید و با قالب گرد قالب بزنید. روی یکی از لایه ها به اندازه ی یک گردوی کوچک از مخلوط خرما (مواد لازم و طرز تهیه این مخلوط در زیر آمده است) قرار دهید . دایره ی دیگری از خمیر را روی آن قرار دهید. لبه های خمیر را به هم فشار دهید تا کاملاً به هم بچسبد و بادست خمیر را پیچ دهید و با مهر شیرینی پزی روی آن را نقش بزنید. کمی کنجد روی آن بپاشید. شیرینی ها را داخل سینی شیرینی پزی قرار داده و در طبقه ی وسط فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه ی سانتی گراد گرم شده، به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه قرار دهید، تا پخته و کمی طلایی شود. سپس از فر خارج کنید.
مواد لازم جهت مخلوط خرما
خرما : ۵۰۰ گرم
روغن جامد : یک دوم پیمانه
گلاب : به مقدار کم
طرز تهیه مخلوط خرما
خرما را پوست گرفته،هسته ی آن را جدا کنید و در غذا سازه پوره کنید. روغن و گلاب را نیز به خرما اضافه کنید. وقتی خوب مخلوط شد، می توانید آنرا سرو کنید.
نکته : گلاب به حدی باشد که مایه شل نشود